Piftie de curcan

de Oana in Curcan, 2 Noi 2010 | 11766 vizualizari

 

Reteta de la Bunica, muah! Suuper buna!

 

INGREDIENTE

  • 3 aripi de curcan
  • un morcov mare
  • o telina mica
  • o ceapa
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • boabe de piper
  • un plic de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Carnea se spala si se da in clocot, se arunca apa cu spuma si se pune carnea la fiert in apa curata, aproximativ 4 litri. Legumele se curata si se pun la fiert intregi, in oala cu carne. Se adauga boabele de piper si sare dupa gust. Se da focul mic si se fierbe pana scade apa la jumatate. Cand carnea incepe sa se desprinda de pe os se scoate si se lasa la racit, la fel si legumele. Carnea se desface bucatele si se aseaza intr-un vas de iena sau in boluri, morcovul se taie rondele si se aseaza de decor printre carne. Gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa rece. Usturoiul se curata, se zdrobeste bine si se adauga in zeama calduta, se lasa acoperit 10 minute. Gelatina se baga in cuptorul cu microunde cateva secunde pana devine usor lichida si se topesc granulele, mare atentie sa nu fiarba! Se adauga in zeama cu usturoi, apoi se strecoara. Se vantura zeama de 2-3 ori, apoi se adauga peste carne. Se pune la rece cateva ore pana se incheaga bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Bucataras Medi 1

02.11.2010, 21:06

pentru maine la serviciu sa iei 2 portii ca te voi vizita..............

nadina73 1

03.11.2010, 02:22

super bun,ne place si noua mai ai ca venim cu ceapa verde (asa o papam noi)

Oana 1

03.11.2010, 17:06

Ah, Medi, azi am fost libera Multumesc pt. aprecieri! Vanila, am facut in cateva boluri si restul intr-un vas dreptunghiular de iena, se taie perfect si arata si bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu pipote de curcan